ADVERTENTIE

Bron :: grafvision from Getty Images

Zoete chilisaus

Zoete chilisaus is een van mijn favoriete toevoegingen aan de maaltijd. Ik vind hem het lekkerst bij gebakken kipreepjes of als dip voor loempia's. Dit recept is heel eenvoudig

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 3 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk Paprika Toegevoegd aan
  • 100 g Suiker Toegevoegd aan
  • 50 ml Rijstazijn Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Zouten Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Spaanse peper Toegevoegd aan
  • 100 ml Wateren Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Maïszetmeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Begin met het schoonmaken en fijnhakken van de knoflook en de pepers. Mix ze vervolgens in een blender tot een gladde massa.

2. Stap

Doe dit mengsel, de suiker, rijstazijn, zout, chilipoeder en water in een steelpan. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken.

3. Stap

Voeg dan maïzena opgelost in 2 el water toe. Dit is mijn favoriete truc om de saus dikker te maken en de juiste consistentie te geven. Vergeet niet constant te roeren zodat de saus niet aanbrandt.

4. Stap

Kook dan nog 5 minuten tot de saus dikker wordt. Daarna kun je het laten afkoelen en bewaren in een gesteriliseerde pot.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten