ADVERTENTIE

Bron :: AtlasStudio for Getty Images

Chocolade fondue

Dit recept voor chocoladefondue is een van mijn absolute lievelingsdesserts voor speciale gelegenheden of gezellige avonden. Het mag op geen enkele romantische dinertafel ontbreken. Ik heb het ontelbare keren gemaakt voor familie en vrienden en heb altijd lovende kritieken gekregen. De combinatie van gesmolten chocolade en vers fruit is gewoon onovertroffen en de bereiding is verrassend eenvoudig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Pure chocolade Toegevoegd aan
  • 100 ml Crème Toegevoegd aan
  • 2 lepel Rum of kirsch (optioneel) Toegevoegd aan
  • Verschillende soorten fruit om uit te kiezen (bijv. aardbeien, bananen, ananas, druiven, appels) Toegevoegd aan
  • Diverse koekjes en wafels, marshmallows Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Om de chocoladefondue te maken, was en droog je eerst het fruit en snijd je het in hapklare stukjes. Er zijn geen grenzen aan je fantasie bij het kiezen van het fruit. Persoonlijk vind ik dat aardbeien en bananen bijzonder goed samengaan met chocolade, maar je kunt natuurlijk alles gebruiken wat je lekker vindt.

2. Stap

Hak de chocolade in kleinere stukjes. Ik raad aan om pure chocolade te gebruiken in plaats van melkchocolade, omdat die een intensere smaak heeft en de fondue niet te zoet zal zijn.

3. Stap

Verwarm de room in een fonduepan, maar breng niet aan de kook. Voeg dan de chocolade toe en smelt onder voortdurend roeren. Dit is het juiste moment om de alcohol toe te voegen als u dat wilt. De rum of kirsch vult de chocoladesmaak perfect aan, maar is natuurlijk optioneel.

4. Stap

Als de chocolade helemaal gesmolten is en een gladde consistentie heeft, zet je de fondue op een theepot. Nu kan iedereen zijn favoriete stukjes fruit of koekjes op een fonduevork spiezen en in de chocolade lekkernij dopen. Veel plezier op het feest met de chocoladefondue!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

839 recepten

Diner

774 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

407 recepten

Pasta

111 recepten