ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : M.studio

Eenvoudige kaneelcake biscuit

Deze kaneelcake is een absolute favoriet bij mijn familie en is gebaseerd op een oud recept van mijn oma. De combinatie van de luchtige textuur van de cake en de aromatische geur van kaneel doet elk hart sneller kloppen en brengt heerlijke herinneringen terug aan gezellige kindermomenten.

ADVERTENTIE
Wat wil je als ontbijt? 10x Gezond ontbijt ideeën!

Het recept staat in dit artikel

Wat wil je als ontbijt? 10x Gezond ontbijt ideeën!

Ingrediënten

porties
10
  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 250 g suiker Toegevoegd aan
  • 4 Eieren Toegevoegd aan
  • 400 g Meel Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 4 Theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 50 g bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Om het kaneelcake recept te bakken, verwarm je de oven voor op 180 graden boven-/onderwarmte en vet je een cakevorm in met boter.

2. Stap

Klop in een middelgrote kom de zachte boter en suiker met een handmixer tot een romig mengsel. Het is de moeite waard om een paar minuten langer te roeren om een echt mooi, luchtig mengsel te krijgen.

3. Stap

Roer dan één voor één de eieren erdoor. Wacht tot elk ei volledig in het mengsel is opgenomen voordat je het volgende toevoegt. Zo kan je cake later mooi rijzen.

4. Stap

Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder, het zout en twee theelepels kaneel. Voeg dit mengsel vervolgens afwisselend met de melk toe aan het boter-suiker-eimengsel en meng goed. Pas op dat je niet te veel mengt, want dan kan de cake dicht en zwaar worden en we willen juist dat hij lekker luchtig is.

5. Stap

Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Als de randen van de cake bruin zijn en de tandenstoker er schoon uitkomt, is de cake perfect!

6. Stap

Laat de kaneelcake afkoelen en bestrooi hem dan met een mengsel van de overgebleven kaneel en poedersuiker. Snijd open en geniet met koffie of thee.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten