ADVERTENTIE

Bron :: NoirChocolate from Getty Images

Gebraden honing kippendijen

Lekkere geroosterde honingkippendijen met rijst, perfect voor de zondagse lunch.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Kip Dijen Toegevoegd aan
  • 3 el Honing Toegevoegd aan
  • 2 el Olijfolie Toegevoegd aan
  • 4 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 lepel Gemalen rode peper Toegevoegd aan
  • 1 lepel Gemalen peper Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • Tijm Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

110 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Stap

Schil de kippendijen en zout en peper ze. Meng in een kom honing, olijfolie, geperste knoflook, paprikapoeder en peper. Meng dit alles goed en laat de dijen dan minstens een half uur in deze marinade rusten, maar zoals ik tijdens het koken heb gemerkt, hoe langer hoe beter.

3. Stap

Doe de dijen over in een ovenschaal, voeg de kruiden toe en bak ze ongeveer een uur tot anderhalf uur in de oven. Bestrijk de dijen tijdens het bakken af en toe met de rest van de marinade zodat ze mooi sappig zijn en een mooi glazuur hebben.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten