ADVERTENTIE

Gekneed deeg

Als echte pastafreak heb ik altijd graag geëxperimenteerd met verschillende, soms erg gewaagde smaakcombinaties. Mijn favoriete gebak is echter altijd de traditionele Hongaarse keltpasta geweest. De knapperige en goudgele pasta geeft een sfeer af die aangenaam en vrolijk tegelijk is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 500 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 312 dl lauwe melk Toegevoegd aan
  • 2 ei Toegevoegd aan
  • 50 g gist Toegevoegd aan
  • 2 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel suiker Toegevoegd aan
  • 100 g gesmolten boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Giet eerst de tarwebloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg vervolgens het zout en de suiker toe. Na voorzichtig roeren voeg je langzaam de lauwe melk toe.

2. Stap

Nu komt de gist. Het is belangrijk om de gist eerst in een beetje warme, suikerhoudende melk te laten rijzen, zodat het deeg goed rijst. Giet de gist ook in het putje en voeg dan de eieren toe. Als je thuis een keukenmachine hebt, gebruik die dan voor de volgende stap, zo niet, dan maak je het deeg met de hand.

3. Stap

Voeg tijdens het kneden van het deeg langzaam de gesmolten, maar niet hete boter toe. Dit zorgt ervoor dat het deeg zacht en luchtig genoeg wordt. Zodra het deeg homogeen is, dek je het af met een keukenhanddoek en laat je het 1 uur rijzen op een warme plaats.

4. Stap

Dan komt het bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vorm het deeg met je handen en scheur het uit elkaar in de pan, hoe willekeuriger je het doet, hoe rustieker en authentieker het resultaat zal zijn. Dan doen we het deeg in de oven en bakken het ongeveer 20-25 minuten tot het goudbruin is.

Vergelijkbare recepten

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

Aardappelknoedels zoals bij oma

Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.

Pasta salade voor een feest

Het perfecte recept voor een koude pastasalade, geschikt voor een feestje.

Zelfgemaakte pasta

Een uitstekend en beproefd recept voor zelfgemaakte pasta.

Perfecte romige koude pastasalade

Geniet van deze stevige, romige, koude pastasalade als een kleurrijke en verfrissende aanvulling op gegrild vlees of gegrilde vis.

Oudejaarsprikkers met mozzarella en chorizoworst

Vier de jaarwisseling met deze heerlijke en creatieve oudejaarsprikkers. Ze zijn de perfecte snack voor je oud en nieuw feest en zijn gemakkelijk te bereiden en te serveren.

Hoe maak je zelf mierikswortelcrème?

Er gaat niets boven vers gemaakte mierikswortelcrème. Het geeft een heerlijke kick aan elk vleesgerecht en dient als een uitstekende smaakmaker voor sandwiches.

Vergelijkbare recepten

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

Aardappelknoedels zoals bij oma

Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.

Pasta salade voor een feest

Het perfecte recept voor een koude pastasalade, geschikt voor een feestje.

Zelfgemaakte pasta

Een uitstekend en beproefd recept voor zelfgemaakte pasta.

Perfecte romige koude pastasalade

Geniet van deze stevige, romige, koude pastasalade als een kleurrijke en verfrissende aanvulling op gegrild vlees of gegrilde vis.

Oudejaarsprikkers met mozzarella en chorizoworst

Vier de jaarwisseling met deze heerlijke en creatieve oudejaarsprikkers. Ze zijn de perfecte snack voor je oud en nieuw feest en zijn gemakkelijk te bereiden en te serveren.

Hoe maak je zelf mierikswortelcrème?

Er gaat niets boven vers gemaakte mierikswortelcrème. Het geeft een heerlijke kick aan elk vleesgerecht en dient als een uitstekende smaakmaker voor sandwiches.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

146 recepten

Ontbijt

131 recepten

Laat ontbijt

123 recepten

Middagmaal

669 recepten

Diner

622 recepten

Dessert

451 recepten

Gebak

179 recepten

Taarten

87 recepten

Vleesgerechten

324 recepten