ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Geroosterde asperges en in prosciutto gewikkelde bundels

Deze Asperges en Prosciutto Gewikkelde Bundels is een eenvoudig gerecht om te maken, maar het zit boordevol smaken en heeft een prachtige presentatie, perfect voor een informeel diner of een speciale gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 20 Stengels Van asperges Toegevoegd aan
  • 10 plakken Van Prosciutto Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 theelepel Citroenzeste Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Balsamico-glazuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 400 graden Fahrenheit. Leg een met bakpapier beklede bakplaat opzij. Dit is een kleine, maar cruciale stap om ervoor te zorgen dat de bundels gemakkelijk om te draaien zijn en hun vorm behouden.

2. Stap

Was de aspergestengels en snijd de uiteinden bij. Mijn ervaring is dat je het beste ongeveer 2 centimeter van de onderkant afsnijdt, omdat dit deel een beetje taai kan zijn.

3. Stap

Neem vervolgens twee aspergestengels en wikkel er een plakje Prosciutto omheen. Herhaal dit proces tot elke stengel is gebruikt. Dit is het leuke gedeelte - zorg ervoor dat de wikkel niet te strak zit zodat de asperges kunnen stomen tijdens het bakken.

4. Stap

Schik de gewikkelde Prosciutto- en Aspergebundels op de voorbereide bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en citroenrasp. De citroenschil zorgt voor een verfrissende balans met de zoute prosciutto.

5. Stap

Bak ongeveer 15 minuten, of tot de asperges gaar maar nog knapperig zijn en de prosciutto lichtjes krokant is. Eenmaal uit de oven besprenkel je ze met balsamico glazuur. Het voegt een zoete toets toe die de hartige bundels perfect aanvult.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten