ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : pflanzenlust

Huzaren donuts Kerstkoekjes

De huzaren doughnuts zijn een speciale traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hun fijne korstdeegsmaak, gevuld met jam, is een genot voor jong en oud. Het recept is heel makkelijk en eenvoudig, zodat elke bakfanaat er succes mee kan hebben.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
25
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 125 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • Zest van een onbehandelde citroen Toegevoegd aan
  • Rode jam (framboos, aardbei of vergelijkbaar) Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om hussarenkrapfen te bakken, meng je eerst de bloem met de suiker, het zout en de citroenschil in een kom. Je moet echt onbehandelde citroenen gebruiken, de smaak is onvergelijkbaar beter.

2. Stap

Voeg nu de koude boter in kleine stukjes toe en werk snel met je vingertoppen door het bloemmengsel. Het is vooral belangrijk om snel te zijn bij deze stap, want hoe kouder de boter blijft tijdens het verwerken, hoe malser het deeg zal zijn.

3. Stap

Voeg het ei toe en werk alles snel tot een glad deeg. Persoonlijk vind ik dat je hier het beste met je handen kunt werken.

4. Stap

Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.

5. Stap

Rol het deeg na de rusttijd op een bebloemd werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 2 cm en snijd er met een ronde cutter koekjes uit (met een diameter van ongeveer 4 cm). Snijd met een kleinere cutter een klein deel van de koekjes in het midden uit; deze dienen later als deksels.

6. Stap

Leg de uitgeknipte koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en doe een klodder jam in het midden van elk koekje. Wees niet te zuinig, de jam zal smelten in de oven en de koekjes mooi vullen.

7. Stap

Bak op 180°C (heteluchtoven) in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Laat de huzarendoughnuts na het bakken kort afkoelen, plaats dan de deksels op de gevulde koekjes en bestuif met poedersuiker.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten