ADVERTENTIE

Bron :: dulezidar for iStockPhotos

Italiaanse brodo (Italiaanse kippenbouillon)

Italiaanse brodo is een van mijn favoriete soepen. Dit voedzame en stevige gerecht is een feest voor het hele gezin en brengt een stukje Italië bij ons op tafel. Doordat de bouillon enkele uren wordt gekookt, kunnen de diepe, rijke smaken zich volledig ontwikkelen. Dit is echt een gerecht dat met liefde en toewijding is gemaakt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 1 Volledig Kip Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Selderijstengels Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Peterselie Toegevoegd aan
  • 2 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om het Italiaanse brodo recept te maken, wassen we eerst de kip grondig en doen we deze in een grote pan. We zorgen ervoor dat de pan groot genoeg is zodat de kip helemaal onder water kan staan.

2. Stap

Snijd de wortels, selderij en ui grof en voeg toe aan de pan samen met de laurierblaadjes en een klein bosje peterselie. Ik geef er de voorkeur aan om de groenten in grotere stukken te snijden omdat ze dan gedurende de lange kooktijd hun structuur behouden en hun smaak beter vrijgeven.

3. Stap

Vul de pan met koud water tot de kip helemaal bedekt is. Een veelgemaakte fout is om eerst heet water te gebruiken, maar koud water is essentieel om de bouillon helder en niet troebel te houden.

4. Stap

Breng langzaam aan de kook en laat dan op een laag vuur sudderen. Schep tijdens het koken regelmatig het schuim af om een heldere bouillon te krijgen.

5. Stap

Kook de brodo ongeveer 2,5 tot 3 uur. We moeten regelmatig controleren of de kip en groenten genoeg smaak hebben afgegeven. Ik voeg altijd zout toe aan het einde als ik de uiteindelijke smaak van de bouillon kan inschatten.

6. Stap

Zodra de kippenbouillon klaar is, verwijder je de groenten en kip. Giet de bouillon door een fijne zeef en serveer. Je kunt de kip en groenten apart eten of terug in de bouillon doen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten