Bron :: rimmabondarenko from Canva
Karamel likeur
Recept voor een heerlijke karamellikeur waar je samen met vrienden van kunt genieten.
Ingrediënten
- 1 liter wodka
- 350 gram Witte suiker
- 1 stuk vanillestokje
- 150 ml Slagroom
- 1⁄2 en Zouten
Laatste folders
Procedure
Doe eerst de suiker in een steelpannetje en los het langzaam op laag vuur op.
Wanneer de suiker volledig is opgelost en een mooie goudbruine kleur heeft, voeg je de slagroom toe. Roer voorzichtig door.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en strooi de zaadjes eruit. Voeg ze samen met het stokje toe aan de karamel. Voeg vervolgens het zout toe.
Giet vervolgens de wodka erbij als het mengsel helemaal gemengd en glad is. Roer alles goed door en haal van het vuur.
Laat volledig afkoelen en giet dan in de fles. Sluit af en bewaar op een donkere, koele plaats gedurende twee weken om de likeur te laten rijpen. Het is belangrijk om te wachten tot de karamel volledig is opgelost en de likeur zijn definitieve smaak heeft gekregen.