ADVERTENTIE

Bron :: Oleksandr Prokopenko from Canva

Romige paddenstoelenrisotto

Ik kook dagelijks voor mijn gezin en romige paddenstoelenrisotto met parmezaan is een van die gerechten die nooit teleurstelt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 l bouillon Toegevoegd aan
  • 500 g Rijst arborio Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 500 g Champignon Toegevoegd aan
  • 4 el Boter Toegevoegd aan
  • 250 ml Witte droge wijn Toegevoegd aan
  • 150 g Geraspte kaas Toegevoegd aan
  • 100 g parmezaan Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleinere stukjes. Fruit in een pan de ui en knoflook in de boter, voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper. Ik bak alles samen tot de uien glazig zijn en de champignons goudbruin.

2. Stap

Ik voeg de rijst toe aan de pan en rooster deze samen met de champignons en uien ongeveer 5 minuten.

3. Stap

Voeg geleidelijk bouillon toe, ongeveer een kopje per keer. Ik wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen voordat ik meer toevoeg. Het hele proces van bouillon toevoegen en roeren duurt ongeveer 20 minuten.

4. Stap

Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, voeg ik de witte wijn, kaas en parmezaanse kaas toe. Ik roer de risotto nog een minuut door en haal hem dan van het vuur om hem nog 5 minuten te laten staan.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten