ADVERTENTIE

Bron :: angelsimon from Getty Images

Sappige gebakken kippenbouten

Dit is een recept voor heerlijke en sappige gebakken kippenbouten. Ze zijn het perfecte hoofdgerecht dat kan worden geserveerd met je favoriete bijgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stukjes Kippenpoten Toegevoegd aan
  • 4 theelepels zeezout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 theelepels knoflookpoeder Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Paprika Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C en bereid de kippenpoten voor. Maak met een scherp mes een paar inkepingen erin zodat de smaken beter kunnen doordringen.

2. Stap

Meng in een kom zeezout, zwarte peper, knoflookpoeder, paprika, rozemarijn en olijfolie tot het glad is. Smeer dit mengsel vervolgens op de kippenpoten om alles gelijkmatig te bedekken.

3. Stap

Plaats de kippenpoten op de bakplaat en bak ze ongeveer een uur in de oven. Tijdens het bakken, bestrijk de poten regelmatig met het braadvocht van de bakplaat, zodat ze sappig blijven.

4. Stap

Haal de gebakken kippenpoten uit de oven en laat ze 10 minuten rusten voordat je ze opdient.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten