ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : NoName_13

Snelle marsepeinaardappelen met maar 4 ingrediënten

Marsepeinaardappeltjes zijn een absolute traktatie, vooral met Kerstmis, en hebben altijd een speciale plaats gehad in onze familie. Dit zoete dessert, dat vaak wordt onderschat als een zoete traktatie, brengt jeugdherinneringen terug. Jaren later maak ik dit recept nog steeds met enthousiasme en liefde. Het mooie van marsepeinen aardappeltjes is dat ze niet alleen heerlijk smaken, maar ook makkelijk te maken zijn!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 200 g Marsepeinpasta Toegevoegd aan
  • 3 lepel bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 lepel Cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 1 TL vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Om marsepeinaardappelen te bereiden, verkruimel je het marsepeinmengsel en kneed je het goed tot het glad is - het is belangrijk om het goed te kneden zodat het later makkelijker te vormen is.

2. Stap

Voeg de poedersuiker en vanillesuiker toe aan het marsepeinmengsel en blijf kneden tot alles goed gemengd is - dit kan even duren, maar het is belangrijk dat de suiker goed verdeeld is.

3. Stap

Maak nu kleine 'aardappeltjes' van het zoete mengsel. De beste manier om dit te doen is om kleine stukjes te nemen en ze in je handen te rollen. Ze moeten ongeveer de grootte en vorm van echte kleine aardappelen hebben.

4. Stap

Doe het cacaopoeder in een kommetje. Hier is een tip voor je: zeef het cacaopoeder eerst om het klontvrij te krijgen!

5. Stap

Rol nu elke 'aardappel' in de cacao. Dit moet de marsepeinen aardappel volledig bedekken, zodat ze de typische bruine 'aardappel-look' krijgen.

6. Stap

Laat de marsepeinen aardappelen een paar uur rusten in de koelkast, bij voorkeur een nacht. Zo kunnen ze nog wat harder worden en zijn ze perfect om te eten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten