ADVERTENTIE

Bron :: blackjake from Getty Images Signature

Spinaziesoep met aardappelen

Een romige spinaziesoep met aardappelen die perfect is voor de lunch.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 400 g Spinazie (vers, bevroren of uit blik) Toegevoegd aan
  • 2 stuk Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 100 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 2 el Olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper Toegevoegd aan
  • Nootmuskaat om op smaak te brengen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Pel de ui en knoflook en hak fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de spinazie schoon en hak fijn.

2. Stap

Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui toe. Voeg dan de knoflook toe en laat even bakken. Dit is het belangrijkste moment - de uien en knoflook geven de soep een heerlijke smaak.

3. Stap

Voeg de aardappelen en spinazie toe en roer. Giet de groentebouillon erbij en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

4. Stap

Mix vervolgens alles met een dompelmixer tot een gladde massa.

5. Stap

Giet de room erbij en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

6. Stap

Laat de spinaziesoep nog 5 minuten sudderen en serveer.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten