ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varenie je radosť.

Varkensvlees op groenten

Ik wil graag een recept delen voor een van mijn favoriete gerechten dat ik al vaak heb proberen te maken. Gestoofd varkensvlees met groenten doet me denken aan de zondagse familielunches toen mijn oma ons trakteerde op haar heerlijke gerechten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Van varkensvlees Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk Pepers Toegevoegd aan
  • 4 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Paprika's Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Kminu Toegevoegd aan
  • 300 ml bouillon Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Gladde bloem Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Was, droog en snijd het zachte varkensvlees in kleinere stukken. Zout en peper en wentel door de bloem.

2. Stap

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Het is belangrijk om het vlees goed bruin te bakken, zodat de poriën zich sluiten en het vlees sappig blijft.

3. Stap

Snipper de ui fijn en karameliseer in olie tot hij licht goudkleurig is. Voeg de geraspte knoflook en het gebruinde vlees toe.

4. Stap

Groenten en voeg deze toe aan het vlees in de pan. Sauteer kort en voeg dan de zoete paprika en komijn toe.

5. Stap

Dek de pan af en laat ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur. Voeg indien nodig een beetje bouillon of water toe.

6. Stap

De resulterende saus moet heerlijk dik zijn en het vlees zacht en sappig.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten