ADVERTENTIE

Bron :: Jennifer for Adobe Stock

Aromatische oosterse anijskoekjes voor Kerstmis

Ik associeer dit heerlijke recept voor anijskoekjes altijd met Kerstmis en de zoete geuren van mijn oma's keuken. Elk jaar maken we deze heerlijke koekjes en houden we de kersttraditie in ere. Mijn oma's apothekersweegschaal wordt natuurlijk ook gebruikt om het perfecte mengsel van anijs en suiker te bepalen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
35
  • 3 Eieren Toegevoegd aan
  • 250 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Anijs, gemalen Toegevoegd aan
  • 375 g Meel Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om de anijskoekjes te maken, klop je eerst de eieren schuimig in een kom. Zorg ervoor dat de eieren goed geklopt zijn, want dit zorgt ervoor dat je koekjes later lekker luchtig zijn.

2. Stap

Voeg nu langzaam de suiker en de gemalen anijs toe en roer alles goed door elkaar. Een goed mengsel is cruciaal voor de smaak en het succes van de koekjes, dus neem hier even de tijd voor.

3. Stap

Meng in een aparte kom de bloem met het bakpoeder. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan het eimengsel en kneed het deeg tot het glad is en niet meer aan de kom plakt.

4. Stap

Nu komt het belangrijkste gedeelte: laat het deeg minstens 24 uur rusten, bij voorkeur zelfs 48 uur. Deze rusttijd is belangrijk zodat de smaak van de anijs zich goed kan ontwikkelen en de koekjes later hun unieke smaak krijgen.

5. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd de koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Stap

Bak de anijskoekjes ongeveer 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn. Elke oven is net iets anders, dus houd de koekjes in de gaten om te zorgen dat ze niet aanbranden. Versier de anijskoekjes naar wens en geniet.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten