ADVERTENTIE

Bron :: botamochi from Getty Images

Koolsoep

Het is een van die soepen die ik al ontelbare keren heb gemaakt. Dit soort koolsoep maakt me blij op winterse dagen en het is een gerecht dat smaak noch voedingswaarde mist.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk Kleinere krop kool Toegevoegd aan
  • 1 stuk Grote wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk Peterselie Toegevoegd aan
  • 1 stuk selderij Toegevoegd aan
  • 150 gram Engels spek Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Boter Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • 112 liter bouillon Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Gladde bloem Toegevoegd aan
  • Takje peterselie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Hak de kool in dunne noedels. Maak je geen zorgen, het kan een beetje uitdagend zijn, maar het resultaat is het waard. 2. Snijd het spek in kleinere stukjes. Snijd het spek in kleinere stukjes en bak in de gesmolten boter met de fijngesneden ui en knoflook.

2. Stap

Voeg de geraspte wortelen, peterselie en selderij toe en bak samen even mee.

3. Stap

Voeg dan de gesneden kool toe. Laat de kool op middelhoog vuur sudderen en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.

4. Stap

Als de kool half zacht is, bestuif hem dan met bloem, roer en giet de bouillon erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper.

5. Stap

Na het koken de soep indikken met een mengsel van water en bloem en laten borrelen. Bestrooi bij het opdienen met gehakte peterselie.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten