ADVERTENTIE

Speltmeelcake met kwark

Mals en gekruid met kwark

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Tekst

  • 5 ei Toegevoegd aan
  • 30 g kokossuiker Toegevoegd aan
  • 3 lepel raapzaadolie Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel lauw water Toegevoegd aan
  • 70 g Spelt gladde bloem Toegevoegd aan
  • 1 Lepel cacao Toegevoegd aan
  • 1 Pakket Fosfaatvrij bakpoeder Toegevoegd aan

Vulling

  • 250 g Zachte vetvrije kwark Toegevoegd aan
  • 90 g zure room Toegevoegd aan
  • 1 lepel Vanillestokje gebruiken Toegevoegd aan
  • fruit Toegevoegd aan
  • Noten voor decoratie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Ik gebruikte een ronde vorm met een diameter van 26 cm.

2. Stap

We kloppen de eieren met suiker.

3. Stap

We voegen olie en water toe en roeren.

4. Stap

Vervolgens voegen we bloem, carob en bakpoeder toe. We kloppen alles grondig.

5. Stap

We bekleden de vorm met bakpapier en gieten het deeg uit.

6. Stap

We plaatsen dit in de voorverwarmde oven en bakken op 180/30 minuten of naar behoefte.

7. Stap

Selecteer en laat afkoelen.

8. Stap

We mengen kwark, room en vanille.

9. Stap

We brengen het aan op de taart. We versieren met fruit en gemalen noten.

10. Stap

Als u voor de kleinere vorm kiest, kunt u de korst in twee helften snijden. Ik raad echter aan om de vulling te verdubbelen.

11. Stap

Of u kunt ook voor een ongebakken versie kiezen, waarbij u in plaats van deeg biscuitjes gebruikt die u afwisselt met vulling. Ook het dubbele aantal. En daartussen kunt u ook vers fruit toevoegen.

12. Stap

We zetten de taart minstens 1 uur in de koelkast en dienen hem zo op.

13. Stap

Eet smakelijk!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten