ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Zelfgemaakte chocolade karamel toffee

Elk stukje van deze karamel toffee is een mix van zoetheid, romigheid en nootjes die gewoonweg onweerstaanbaar is. Het is ook een geweldig zelfgemaakt cadeau om liefde en warmte uit te drukken tijdens feestelijke seizoenen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 1 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 Kop Verpakte bruine suiker Toegevoegd aan
  • 1 Kop ongezouten boter Toegevoegd aan
  • 12 Kop Lichte maïssiroop Toegevoegd aan
  • 12 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Puur vanille-extract Toegevoegd aan
  • 1 Kop Gehakte geroosterde amandelen Toegevoegd aan
  • 112 kopjes Halfzoete of pure chocoladestukjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Voordat je begint, raad ik je aan om een ovenschaal van 9x13 inch te bekleden met bakpapier. Geloof me maar, dan kun je de toffee veel makkelijker uit de pan halen.

2. Stap

Begin met het combineren van de suikers, boter, maïssiroop en zout in een grote steelpan met zware bodem op middelhoog vuur. Roer het mengsel af en toe met een garde om de suiker op te lossen en schraap de zijkanten van de pan af om suikerkristallen te voorkomen.

3. Stap

Terwijl het mengsel aan de kook komt, bevestig je een candy thermometer aan de zijkant van de pan. Persoonlijk zweer ik bij de candy thermometer omdat die een nauwkeurige temperatuur geeft. Je wilt het mengsel koken tot het 290 graden F bereikt, dat is de 'zachte barstfase'. Hier komt de pro-tip: geduld is hier het belangrijkst. Het kan even duren voordat de temperatuur is bereikt, maar het is het waard.

4. Stap

Haal de pan van het vuur als de temperatuur op peil is en roer er meteen het vanille-extract en de helft van de gehakte amandelen door. Het mengsel zal knetteren, dus wees voorzichtig!

5. Stap

Nu komt het beste gedeelte. Giet het mengsel in de voorbereide ovenschaal en verdeel het gelijkmatig met een spatel. De kers op de karamel toffee taart is chocolade. Terwijl de karamel warm is, strooi je er chocoladeschilfers overheen. Wacht ongeveer 5 minuten tot de chocolade gesmolten is en gebruik dan een spatel om het gelijkmatig over het oppervlak te verdelen. Strooi de overgebleven amandelen erover.

6. Stap

Laat je karamel toffee volledig afkoelen, ongeveer 1 tot 2 uur. Als het eenmaal koud is, kun je het in stukken breken of snijden. Voor perfecte vierkantjes snijd je de toffee als hij half afgekoeld is, dat maakt het werk makkelijker.

7. Stap

De laatste stap, de beste, is genieten van je zelfgemaakte karameltoffee! Deel de toffee stukjes met familie en vrienden of verpak ze in kleine schattige doosjes, een perfect klein cadeautje voor de feestdagen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten