ADVERTENTIE

Bron :: Lesichkadesign for Freepik

Zelfgemaakte gebroken chocolade als cadeau

Dit is een eenvoudig recept voor zelfgemaakte gebroken chocolade dat ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd. Het is een fantastische manier om individuele, heerlijke traktaties te maken die zowel bij volwassenen als kinderen in de smaak vallen. Varieer naar wens met de toppings - ze geven de chocolade een heel eigen karakter - het perfecte kerstcadeau!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 300 g Pure chocolade donker Toegevoegd aan
  • 150 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 100 g Gemengde noten (of je favoriete noten) Toegevoegd aan
  • Handvol gedroogd fruit (bijv. veenbessen, kersen) Toegevoegd aan
  • Een snufje zeezout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Om je eigen gebroken chocolade te maken, breek je de pure chocolade in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt, anders kan de chocolade verbranden.

2. Stap

Laat de chocolade langzaam smelten, terwijl u af en toe roert. Ik vind dat langzaam in dit geval echt de beste manier is om ervoor te zorgen dat de chocolade gelijkmatig en glad smelt.

3. Stap

Terwijl de chocolade smelt, rooster je de noten voorzichtig in een droge pan tot ze geurig zijn. Wees voorzichtig, ze verbranden gemakkelijk!

4. Stap

Haal de gesmolten chocolade van het vuur en strooi de geroosterde noten en het gedroogde fruit erover. De combinatie van zoete chocolade, knapperige noten en sappig fruit is echt onweerstaanbaar.

5. Stap

Smelt nu de witte chocolade, net zoals u met de pure chocolade hebt gedaan. Sprenkel de gesmolten witte chocolade over de pure chocolade en de topping. Voeg tot slot een snufje zeezout toe, dat komt de smaak van de chocolade ten goede!

6. Stap

Laat de chocolade opstijven op een koele plek voordat je hem in stukken breekt en geniet. Verpak ze fantasierijk in cellofaan als kerstcadeau.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten