ADVERTENTIE

Bron :: Rimma_Bondarenko from Getty Images

Appeltaart met mascarpone

Deze appeltaart met mascarpone is een van mijn favorieten en ik maak hem vaak in de herfst als de appels op hun best zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 4 stuk Grote appels Toegevoegd aan
  • 500 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 1 bal Vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 150 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 150 g Meel Toegevoegd aan
  • 1 bal Bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • citroensap Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Stap

Schil de appels, maak ze schoon en rasp ze fijn. Snijd een deel van de appels in mesquitevormpjes en zet apart. Giet het citroensap over de appels om te voorkomen dat ze bruin worden en roer tot het volledig gemengd is.

3. Stap

Klop in een kom de mascarpone, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout door elkaar. Voeg dan de bloem met bakpoeder toe. Voeg als laatste de geraspte appels toe en meng goed.

4. Stap

Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm en leg de appelschijfjes erop.

5. Stap

Bak de appeltaart met mascarpone ongeveer 45 minuten. Als de tijd voorbij is, laat je de cake nog 10 minuten in de oven staan en haal je hem eruit en bestrooi je hem met suiker als hij is afgekoeld.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten